Δήλωση – ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Left Media ΑΕ

Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της συνέλευσης των εργαζομένων (δημοσιογράφων και διοικητικών) στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», αλλά και δημοσιεύματα που τις συνοδεύουν, η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση της μισθοδοσίας, η οποία προκύπτει από τη μείωση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης προς τον βασικό μέτοχο της Εταιρείας, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που με τη σειρά της σημαίνει αυτόματη συρρίκνωση των εσόδων της Εταιρείας. 

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. έχει καταθέσει σχέδιο βιωσιμότητας από τις 24 Ιουλίου 2024 για την εξυγίανση του  ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» και συνολικά για την κατοχύρωση της βιωσιμότητας όλων των Κομματικών Μέσων Ενημέρωσης, μετά και τη σχετική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε.  θεωρεί λάθος την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων, ότι δεν μπορεί να καθίσει στο τραπέζι συζήτησης  και να γίνει ένας έντιμος διάλογος, αν δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Ιουλίου 2024.  

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. απορρίπτει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της και υπενθυμίζει ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του ρ/σ, παρουσία των Διευθυντών των δύο μέσων και μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από την οποία οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ρ/σ και της εφημερίδας έφυγαν ικανοποιημένοι, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των δύο εταιρειών. 

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. δηλώνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Διευθυντή του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο». Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο κ. Αδάμ Γιαννίκος κάνει μεγάλες, επίπονες και αποτελεσματικές προσπάθειες, προκειμένου ο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» αφενός να αντέξει τους πολιτικούς κλυδωνισμούς μιας περιόδου συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων και εσωκομματικών ανακατατάξεων, αφετέρου να συνεχίσει να παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις του ακροαματικού κοινού, όπως και αναντίλεκτα συμβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ πολλοί προφήτευαν την κατάρρευση των ποσοστών ακροαματικότητας του ρ/σ, οι μετρήσεις ακροαματικότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουν κρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που οφείλεται κυρίως στις επιλογές και αποφάσεις της Διεύθυνσης και στις προσπάθειες όλων των εργαζομένων. 

Όλο αυτό το διάστημα η Διοίκηση της Left Media A.E. παρατηρεί με απορία και δυσφορία την εναντίωση που δέχεται ο Διευθυντής του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» από παράγοντες εντός και εκτός σταθμού, οι οποίοι, αφενός μεν με τις πράξεις και τις ενέργειες τους, συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της συζήτησης από το ουσιαστικό πρόβλημα, που είναι η βιωσιμότητα του ρ/σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αφετέρου δε στοχευμένα προχωρούν στην δολοφονία χαρακτήρων με παραπολιτικού χαρακτήρα εκθέσεις-εισηγήσεις.  

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. δεν δέχεται τους χαρακτηρισμούς και τις περιγραφές που εκτοξεύονται εναντίον του Διευθυντή από μερίδα εργαζομένων και δηλώνει ότι έχει γνώση των πραγματικών καταστάσεων εντός του ρ/σ και της αίθουσας σύνταξης. Αν εκεί υπήρξαν κάποιοι που δεν είχαν επαφή με τον νέο Διευθυντή του ρ/σ, αυτοί είναι όσοι διέδιδαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως τέτοιον και δεν δέχθηκαν ποτέ ουσιαστικά να συνεργαστούν μαζί του ή να αναλάβουν τα καθήκοντα που εκείνος τους ανέθεσε.  

Η Διοίκηση έχει αποδεχτεί  όλες τις εισηγήσεις που έχει κάνει ο Διευθυντής για την ποιοτική αναμόρφωση του προγράμματος του ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», καθώς και σ ένα  πλήθος ζητημάτων που εκκρεμούσαν από προηγούμενα ή που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς. 

Με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης και τις προτάσεις του Διευθυντού έχουν δοθεί αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς (πλην ελάχιστων υψηλόμισθων εργαζομένων), ικανοποιώντας το αίτημα των εργαζομένων για διόρθωση των μισθολογικών περικοπών της περιόδου 2017-18. Σημειώνουμε για την ιστορία ότι το αίτημα  αυτό των εργαζομένων έγινε αποδεκτό από τη νέα ηγεσία του κόμματος. 

Είναι απορίας άξιον που οι συνελεύσεις των εργαζομένων κατηγορούν τη Διεύθυνση του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» για απειλές μειώσεων. Οι δοθείσες αυξήσεις δεν έγιναν οριζόντια, αλλά δόθηκαν με έμφαση στους πιο χαμηλόμισθους, καθώς και με κριτήρια παραγωγικότητας, αποτελώντας μια έμπρακτη κίνηση εμπιστοσύνης της Διοίκησης και της Διεύθυνσης προς τους εργαζομένους του ρ/σ. 

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης δίνεται περισσότερος ραδιοφωνικός χρόνος σε περισσότερους δημοσιογράφους του ρ/σ απ’ ό,τι γινόταν στο παρελθόν, ενώ εκσυγχρονίζεται η λειτουργία της αίθουσας σύνταξης, με αλλαγές που θεωρούνται αυτονόητες σε άλλους ενημερωτικούς ρ/σ, αλλά ποτέ δεν είχαν εφαρμοστεί.  

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης έχει εξορθολογιστεί το πρόγραμμα των τεχνικών του ρ/σ, όπως επιτάσσουν οι κλαδικές συμβάσεις, και έχει βελτιωθεί η δυνατότητα του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» να πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου ραδιοφωνικές παραγωγές. 

Η παρουσία του Διευθυντή κ. Αδάμ Γιαννίκου ανάμεσα στους συναδέλφους του σε τίποτα δεν θυμίζει όσα αδίκως και περιστασιακά του προσάπτονται. Απεναντίας, υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους γιατί, παρά τις σοβαρές, οικονομικές δυσκολίες, ο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» είναι το πλέον φιλικό προς τους εργαζομένους ραδιόφωνο της αγοράς.  

Οι όποιες κατά καιρούς προστριβές έχουν προκύψει ανάμεσα στον Διευθυντή και μερικούς συναδέλφους του δημοσιογράφους απορρέουν από το δικαίωμα του Διευθυντή να διαμορφώνει το πρόγραμμα του ρ/σ και να έχει την ευθύνη του ραδιοφωνικού αέρα. Αυτό έχει διευκρινιστεί προς πάσα κατεύθυνση και προς όποιους κατά καιρούς αμφισβήτησαν ενώπιον της Διοίκησης το διευθυντικό δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση παραμένει ακατανόητη η εμμονή ορισμένων με το πρόσωπο του Διευθυντή, ιδίως αυτή προέρχεται από παλαιότερους εργαζόμενους που και μνήμη έχουν και θυμούνται. 

Αναμφίβολα, σήμερα έχουν ανακύψει σοβαρά οικονομικά προβλήματα χρηματοδότησης. Η Διοίκηση του ρ/σ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η Διεύθυνση του ρ/σ εκφράζει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τις ανησυχίες της για τους εργαζόμενους, αναζητώντας κάθε φορά λύσεις, ώστε να συνεχίζει ο ρ/σ να λειτουργεί κανονικά. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει και το νέο πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να συνάδει με το πλάνο εξυγίανσης και βιωσιμότητας, καθώς και τις κατευθυντήριες αποφάσεις του βασικού μετόχου. 

Ως εκ τούτου, η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. καλεί τους πάντες να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και συναλληλίας, προκειμένου ο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκύπτουν από τα οικονομικά προβλήματα του βασικού μετόχου. Καμιά διοικητική ή διευθυντική απόφαση δεν λαμβάνεται εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Γίνεται κάθε προσπάθεια να επανέλθει η ομαλότητα στις υποχρεώσεις της Εταιρείας προς τους εργαζομένους, σε μια περίοδο όπου και άλλα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες οικονομικές δυσχέρειες, αλλά δεν συγκεντρώνουν τόσα συντονισμένα πυρά από «συνδικαλιστές» και «‘αρθρογράφους»  

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί κανέναν να εκμεταλλεύεται τα οικονομικά προβλήματα στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», προκειμένου να πλήξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και αυτή είναι μια βασική εντολή που έχει δώσει στη Διεύθυνση του ρ/σ. 

Η Διοίκηση της Left Media Α.Ε. υποχρεούται να προστατεύσει το κύρος του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», ζητά απ’ όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τους καλεί να αναλογιστούν πόσο σημαντικό είναι να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη δική του φωνή στα ερτζιανά.  

Ο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» είναι βιώσιμος και ανθεκτικός οργανισμός. Αρκεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αποδείξουν ότι εργάζονται για να παραμείνει τέτοιος. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Κων/νος Ι. Νικόλτσιος 

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος 

Αθήνα, 7-08-2024 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί